Η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου θα προχωρήσει με απόλυτη διαφάνεια, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας γραπτώς, σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Νικολόπουλου, αναφορικά με την εταιρεία Ελληνικές Αλυκές.

Ads

Η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων όπως αυτές καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, σύμφωνα με έγγραφο του Ευάγγελου Βενιζέλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης σχετικής με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Στη συνέχεια της απάντησής του ο κ. Βενιζέλος, υπενθύμισε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο προβλέπει τη μεταβίβαση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων (μετοχών νομικών προσώπων, γηπέδων και ακινήτων) στην Ανώνυμη Εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας της Δημοσίου» προς
αξιοποίηση.

«Οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων επιλέγονται με βάση τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία και οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο», ανέφερε.

Ads

Σχετικά με την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «τούτη αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία η οποία διαφοροποιείται με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκάστου περιουσιακού στοιχείου».

Τέλος ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι «η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια, διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο και κύρια με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».