«Στόχος μας είναι σε δυο μήνες να έχουμε ένα νομοσχέδιο και εκεί πρέπει να αποκαταστήσουμε αδικίες, να συμφιλιωθούμε με την κοινή λογική, να διορθώσουμε πράγματα, αλλά πάντα με ισοδύναμα αποτελέσματα. Δηλαδή πάντα μέσα στο πλαίσιο των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων» αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας και απαντώντας σε επιχειρηματίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής παρουσίασης για το 6ο «Annual Greek Roadshow» που θα γίνει στο Λονδίνο, και που διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να προσελκυστούν ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Ads

«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τη σημασία που έχει η απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και η μείωση του διοικητικού κόστους, η ασφάλεια δικαίου, η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και των αγορών. Εκείνο, όμως, που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι να διαμορφωθούν οι ψυχολογικές, κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις. Χρειάζεται ένα κοινωνικό και παραγωγικό μέτωπο το οποίο να στηρίξει όλη αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε επίσης ο υπουργός.

Ακόμη ανέφερε πως «Αναπτύσσεται ένα παθολογικό και επικίνδυνο φαινόμενο στη χώρα μας σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Υπάρχουν δυνάμεις και δυστυχώς, μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, που επενδύουν στην προοπτική της αποτυχίας. Υπάρχουν δυνάμεις που επιχαίρουν κάθε φορά που εμφανίζεται μια δυσκολία, λες και υπάρχει κάτι εύκολο και απλό σε αυτό τον δύσκολο δρόμο που ακολουθούμε και σε αυτή την ανοιχτή, σκληρή διαπραγμάτευση όπου διαμορφώνονται διεθνείς συσχετισμοί δυνάμεων, στο όνομα των συμφερόντων τους. Κι ο καθένας από αυτούς που εκφράζει συμφέροντα, ξέρει πολύ καλά ποια συμφέροντα εκφράζει και πώς πρέπει να τα επιδιώξει».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ads