Στη σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου στις 11 Νοεμβρίου 2010 προχωρά η Μarfin Popular Bank, προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της έκδοσης μετατρέψιμων σε μετοχές χρεογράφων.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η εκτελεστική επιτροπή της τράπεζας προτίθεται να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό την άντληση € 488,6 εκατομμυρίων με έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές με τιμή διάθεσης €1.00 ανά μετοχή.

Η προτεινόμενη τιμή έκδοσης θα αντιστοιχεί σε έκπτωση (discount) της τάξεως του 30% στην τιμή κλεισίματος της Marfin Popular Bank της 1ης Νοεμβρίου 2010.

Παράλληλα, θα προταθεί η έκδοση μετατρέψιμων αξιόγραφων κεφαλαίου (Convertible Capital Securities) με αποκλεισμό του δικαιώματος των παλαιών μετόχων συνολικού ύψους μέχρι του ποσού €660 εκατομμύριων, με ελάχιστη τιμή μετατροπής €1,80 ανά μετοχή. Τα αξιόγραφα αυτά σύμφωνα με τις προθέσεις της διοίκησης δύναται να διατεθούν σε επιλεγμένους επενδυτές κατά την κρίση του διοικητικού συμβουλίου μέχρι τα τέλη του 2011.

Ads