Ρύθμιση με περισσότερες και χαμηλότερες δόσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν και τις 100 προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το σχέδιο τελεί υπό την αίρεση της τρόικας.  

Ads

 
Σύμφωνα με το «Έθνος» τα ληξιπρόθεσμα χρέη μόνο μέσα στο 2012 διογκώθηκαν κατά 13,1 δισ. ευρώ. Στόχος είναι να καταφέρει να εισπράξει 1,9 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.
 
Αν και η τρόικα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι συνήθως αρνητική στις ρυθμίσεις για τα χρέη, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν πως στον επόμενο γύρο των συζητήσεων με τους δανειστές, που ξεκινά στις αρχές Μαρτίου, θα τους πείσουν για τη δημοσιονομική σκοπιμότητα του μέτρου και θα λάβουν το πράσινο φως.
 
Μέχρι σήμερα οι δόσεις για την αποπληρωμή χρεών φτάνουν μέχρι και 48, ωστόσο το υπουργείο φέρεται να επιθυμεί το ανώτερο όριο να φτάσει στις 100 με ποσό μηνιαίας δόσης ακόμα και κάτω από 100 ευρώ έναντι 300 ευρώ που είναι σήμερα. Ο διαχωρισμός θα γίνεται με βάση εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια αλλά και το φορολογικό παρελθόν.