Με δυσκολίες διεξάγεται η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα. Εξαιτίας της αυξημένης κίνησης, καθυστερήσεις σημειώνονται στην είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, στο Ρίο, στους κόμβους Καλαβρύτων, Λουτρακίου, και στα διόδια Ισθμού και Ελευσίνας. Στην είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ουρές σχηματίζονται στη Στυλίδα, στα διόδια της Τραγάνας και από Υλίκη προς διόδια Αφιδνών.

Ads

Στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι πέρασαν με κατεύθυνση προς τη συμπρωτεύουσα 7.500 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ προς Κατερίνη κινήθηκαν 9.000 οχήματα. Στο σταθμό λειτουργούν έξι θυρίδες για την είσοδο των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη και τρεις για όσους κατευθύνονται προς Κατερίνη και σύμφωνα με τους αρμόδιους δεν παρουσιάζονται καθυστερήσεις.

Θανατηφόρο τροχαίο, με δύο νεκρούς και μία σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, σημειώθηκε στις 6.10 το απόγευμα στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας, στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου. Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη όταν φορτηγό-τράκτορας συγκρούστηκε με Ι.Χ επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις γυναίκες.

Τα στοιχεία της Τροχαίας νωρίτερα τη Δευτέρα έδειχναν αύξηση περίπου 8%, σε σχέση με πέρυσι, των οχημάτων που εγκατέλειψαν τις προηγούμενες ημέρες την πρωτεύουσα. Σε ισχύ τίθεται η απαγόρευση κίνησης των φορτητών στο εθνικό οδικό δίκτυο (στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα) προς διευκόλυνση των οδηγών. Οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν από τις 15.00 έως τις 22.00 για τα φορτηγά αυτοκίνητα ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα παρακάτω σημεία:

Ads

* Στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας.
* Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
* Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
* Στην εθνική οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον ρυθμίσεις

Σκάρφεια – Μεταμόρφωση:
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην περιοχή της Υλίκης, όπου πάντως θα διατίθενται δύο λωρίδες στην κατεύθυνση αιχμής, με διαχωρισμένες μεταξύ τους τις λωρίδες κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία από Λαμία και ως την Τετάρτη κατά τις ώρες αιχμής θα γίνεται από δύο λωρίδες, ενώ τις υπόλοιπες θα διατίθεται μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Πάτρα – Κόρινθος Για τη διευκόλυνση των οδηγών, μετά τον κόμβο Δερβενίου τροποποιείται η υφιστάμενη ρύθμιση (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση) και διατίθενται προς Κόρινθο το πλήρες πλάτος της υφιστάμενης οδού, ενώ στην κατεύθυνση προς Πάτρα μόνο μία λωρίδα.

Καιρός

Η επιστροφή των εκδρομέων γίνεται με γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.