Ads

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα οικονομικά μέτρα που ψηφίστηκαν σήμερα το απόγευμα. Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ωθεί επιπλέον ο θάνατος 3 τραπεζοϋπαλλήλων της Marfin, με τα συνδικάτα να μιλούν για προβοκάτορες οι οποίοι πλήττουν τους λαϊκούς αγώνες.

23:10: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Ομαλή η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια σημερινών συλλαλητηρίων σημειώθηκαν 50 προσαγωγές και 5 συλλήψεις ατόμων για επιθέσεις κατά αστυνομικών.

22:30: Ηρεμία επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

21:50: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην Ομόνοια προς τα Εξάρχεια, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει την περιοχή των Εξαρχείων.

21:35: Μεγάλος μέρος των διαδηλωτών έφτασε στην πλατεία Ομονοίας.

21.30 Μικροφωτιές στην Πανεπιστημίου, μικρές ομάδων διαδηλωτών στα Προπύλαια.

21:20: Επεισόδια στο Σύνταγμα. Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για να διαλυθεί η συγκέντρωση, αστυνομικοί έκαναν επίθεση με γκλομπ κατά διαδηλωτών, ορισμένοι απ αυτούς είχαν ρίξει μπουκάλια και πέτρες στους αστυνομικούς. Εκτεταμένη χρήση χημικών. Διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και τους απώθησαν προς Ερμού και Ομόνοια. Μπροστά από τη Βουλή είχαν παραμείνει αρκετές χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι πλέον έχουν διασκορπιστεί στη γύρω περιοχή. Πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές διαδηλωτών.

21:15: Ολοκληρώθηκε η πορεία προς την Ομόνοια.

20:50: Μέρος των διαδηλωτών, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, αποχώρησε από τη συγκέντρωση στη Βουλή και πραγματοποιεί πορεία προς την Ομόνοια.

20:05 Αποχώρησαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Συνεχίζεται ειρηνικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή.

19:45: Στην Αμαλίας παραμένουν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ενώ διαδηλωτές από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή τους καλούν να ενωθούν μαζί τους.

19:30: Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ αρχικά δεν σταμάτησαν στο Σύνταγμα και κατευθύνθηκαν προς τη Φιλελλήνων. Λίγα λεπτά αργότερα άλλαξαν πορεία και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

19:00: Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατευθύνονται με πορεία προς τη Βουλή. Έκαναν μια συμβολική στάση στη Σταδίου έξω από το κατάστημα της Marfin, όπου χθες έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Κλειστές είναι Πειραιώς, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ αναμένεται να κλείσει και η Ακαδημίας.

18:20
Οι διαδηλωτές έχουν απλώσει ένα μαύρο πανί κατά μήκος του πεζοδρομίου μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μνημείο. Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα συμμετέχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ και Πρωτοβάθμια Σωματεία. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί και στην πλατεία Ομονοίας για την αντίστοιχη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

18:10: Προσαγωγές έγιναν στα Προπύλαια, όπου είχαν καλέσει σε προσυγκέντρωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φοιτητικοί σύλλογοι. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ένας φοιτητής μέλος του ΣΕΚ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 46 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Νέες κινητοποιήσεις υπό τη σκιά της μαζικής δολοφονίας