Διαβουλεύσεις είχαν από χθες το βράδυ, η κυβέρνηση με τους «πράσινους» συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία από αύριο, Δευτέρα. Η συναντήσεις της ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ με τους νέους υπουργούς έγιναν με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Ads

Η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο στον οποίο επανέφερε το αίτημα να αποσυρθεί η διάταξη του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Η συνάντηση, σύμφωνα με πηγές της ΠΑΣΚΕ έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο δεν υπήρξε κάποια πρόοδος όσον αφορά την ικανοποίηση του αιτήματος των συνδικαλιστών.

Σήμερα το πρωί έγινε νέα συνάντηση της ΠΑΣΚΕ με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου η οποία, όμως έληξε, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η ΓΕΝΟΠ προχωρά από τα μεσάνυχτα σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ συσκότιση, θα υπάρξουν ωστόσο, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση. Συμπλήρωσε, δε, λέγοντας πως «δεν είναι επιλογή μας η σύγκρουση», όμως «παραλάβαμε ΔΕΗ δημόσια και θέλουμε να την παραδώσουμε δημόσια. Είναι άλλο πράγμα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλο η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Ads