Ήταν η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή να βρεθεί σήμερα αντιμέτωπος με αγανακτισμένους πολίτες. Ομάδα περίπου 70 ατόμων, που διαρκώς μεγάλωνε, εγκλώβισε τον κ. Πεταλωτή στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, όπου βρέθηκε για εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ενώ νωρίτερα κατά την είσοδό του, του πέταξε αυγά και γιαούρτια, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά των πολιτικών. Τελικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φυγαδεύτηκε από πλαϊνή πόρτα του κτιρίου.

Ads

Ο Γιώργος Πεταλωτής βρέθηκε στην Αργυρούπολη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Αργυρούπολης-Ελληνικού. Κατά την είσοδό του στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, περίπου 70 άτομα, που ενημερώθηκαν για την παρουσία του και συγκεντρώθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών και πετώντας γιαούρτια και αυγά.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν τους συγκεντρωμένους. Δύο άτομα προσήχθησαν.

Στην ομιλία του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «μεθόδους φασίστα» και άτομα που «κανιβάλισαν την εκδήλωση», αποδίδοντας μάλιστα την επίθεση σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, ακόμη, πως δεν είναι εγκλωβισμένος και πως «από τη μπροστά πόρτα μπήκα, από τη μπροστά και θα φύγω». Νωρίτερα, κάλεσε τους διαδηλωτές να συζητήσουν μαζί «ποιο είναι το πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος».

Ads

Από δεκάδες αρχικά, οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΚΑΠΗ ανήλθαν σε περισσότερους από 700, καθώς κόσμος που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε στο σημείο. Μπροστά στους διαδηλωτές είχαν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ. Στα παράθυρα του κτιρίου, όπου βρίσκεται ο κ. Πεταλωτής, είχαν τοποθετηθεί μαξιλάρια, σε περίπτωση που οι συγκεντρωμένοι πέταγαν αντικείμενα μέσα στην αίθουσα.

Μετά την αποχώρηση του κ. Πεταλωτή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έβγαιναν από το κτίριο δέχτηκαν τις αποδοκιμασίες του συγκεντρωμένου πλήθους. Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφυγε από το κτίριο, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν, φωνάζοντας συνθήματα.

Σχολιάζοντας το περιστατικό στο δελτίο του τ/σ Mega, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως «έτσι όπως πάμε θα θρηνήσουμε θύματα. Από τύχη δεν είχαμε χθες».

Η απάντηση του ΣΥΝ

«Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές. Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση», σχολίασε το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού.