Την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι στο εξής θα εκφράζεται ως βουλευτής του ΣΥΝ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Μιλώντας για την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας από το συνέδριο του ΣΥΝ στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κουβέλης, είπε πως είχε θέσει ως κόκκινη γραμμή το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης συμμετοχής του ΣΥΝ στο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλοιώσει τα βασικά χαρακτηριστικά του ΣΥΝ.

Είπε επίσης ότι η απόφαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας έγκειται σε μία μη στατική αλλά δυναμική αντίληψη των πραγμάτων και υπογράμμισε ότι όλα τα μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας δουλεύουν για την ανανεωτική Αριστερά. Κατέστησε επίσης σαφές ότι η ανανεωτική πτέρυγα δεν συζητά με κάποιον άλλο πολιτικό χώρο ή κόμμα επισημαίνοντας ότι υπάρχουν επαφές στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του ανανεωτικού χώρου.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για πολιτικό κενό στον χώρο της Αριστεράς και προέτρεψε το χώρο να βγει δυναμικά και να μιλήσει για τις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Ads

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι θα ανακοινώσει την αποχώρηση του εντός της ημέρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Τόνισε επίσης ότι η κίνησή του να παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται για «ίδιον όφελος» και απέριψε τη φημολογία που τον θέλει να πολιτεύεται είτε με το ΠΑΣΟΚ ή με τους Οικολόγους-Πράσινους.

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του 6ου Συνεδρίου του ΣΥΝ και τη στάση της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «Κινήσεις αποδυνάμωσης της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΝ. Σεβόμαστε τις απόψεις των συντρόφων της Ανανεωτικής Πτέρυγας, τους καλούμε να μην βαθύνουν το ρήγμα που προέκυψε από την στάση της μη συμμετοχής τους στη νέα ΚΠΕ και να παραμείνουν στα όργανα και τις Πολιτικές Κινήσεις του κόμματος».

«Κατά τη γνώμη μας, οι διαφορές που έχουν με τις αποφάσεις που προέκυψαν από το Συνέδριό μας δεν μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός ακόμα εγχειρήματος στο χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και να δικαιολογήσουν μια τέτοια επιλογή» πρόσθεσε.