Ομάδα απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισήλθε σήμερα στο παλιό δημαρχείο του δήμου Αθηναίων, όπου στεγάζεται το γραφείο του Γιώργου Καμίνη ζητώντας συνάντηση με το δήμαρχο. Τελικά, οι συμβασιούχοι δέχθηκαν να αποχωρήσουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων να δεσμεύεται ότι θα μεσολαβήσει στον υπουργό Εσωτερικών για την εξεύρεση λύσης.

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Καμίνης ζήτησε από τους συμβασιούχους να σταματήσουν την κατάληψη του κτιρίου της πλ. Κοτζιά –κάτι που αρνήθηκαν, ενώ τους διαβεβαίωσε πως θα κάνει παρέμβαση στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν φθάσει στο δημαρχείο, λίγο μετά την είσοδο της ομάδας στο κτίριο, και απέτρεψαν στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους να εισέλθουν. Οι συμβασιούχοι είχαν συγκεντρωθεί από τις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, όπου οι συμβασιούχοι συνεχίζουν την κατάληψή τους στο εκεί κτίριο του Δημαρχέιου, και φώναζαν το συνθήμα «καμιά απολυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση τώρα», στο πλαίσιο της παναττικής 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. από την πλευρά της καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων» και τονίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ads