Την απόσυρση της διάταξης για τη διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ads

Ο υπουργός οικονομικών, διευκρίνισε ότι η διάταξη θα επανεισαχθεί σε άλλο νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο όλα τα ονόματα των οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

«Όλα τα συντεταγμένα κράτη εκτός από την Ελλάδα έχουν μηχανισμό για τη διαγραφή χρεών προς το κράτος» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός διαφανούς και ανεξάρτητου συστήματος που θα αποφασίζει ποια χρέη θα διαγράφονται. Τόνισε μάλιστα, ότι είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να αναλάβει το Συνέδριο την αρμοδιότητα για να διαγράφει χρέη.

Η απόσυρση του σχετικού άρθρου από το πολυνομοσχέδιο γίνεται προκειμένου να μην υπάρχει καμία «σκιά» κατέληξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τασσόταν εναντίον της ρύθμισης αυτής, ενώ οξεία κριτική είχε ασκήσει και η βουλευτής του κόμματος, Βάσω Παπανδρέου. Ο υπουργός είχε επιφυλαχθεί να απαντήσει σήμερα.

Ads