Προσωρινά κρατούμενοι, μέχρι την αυριανή τους απολογία, κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου, ύστερα από την αστυνομική εισβολή και επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του κτιρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Ads

Οι συλληφθέντες είναι τρεις γυναίκες, δύο 22χρονες και μία 25χρονη, και ένας 26χρονος άνδρας. Ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διατάραξη κοινής Ειρήνης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, αντίσταση, παραβάσεις σχετικά με τη νομοθεσία περί όπλων, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στο μεταξύ ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου, μετά τη γνωστοποίηση της προσωρινής κράτησης των τεσσάρων συλληφθέντων. Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους τέσσερις συλληφθέντες, ενώ σε πανό που είχαν αναρτήσει αναγραφόταν το σύνθημα «Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – Καμία δίωξη στους 4 συλληφθέντες».

Κατάληψη πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Tv Creta κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Αλληλέγγυοι των τεσσάρων συλληφθέντων διάβασαν κείμενο σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης του κτιρίου του πρώην ΠΙΚΠΑ και τις συλλήψεις.

Ads