Στον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά έχουν προχωρήσει σήμερα τα μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – Στέφενσον, τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, εμποδίζοντας την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία με προορισμό τον Αργοσαρωνικό και τις Κυκλάδες. Πρόκειται για κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και για τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί για το Ασφαλιστικό.

Ads

Τα μέλη των δύο ναυτεργατικών σωματείων απέκλεισαν από νωρίς το πρωί τους καταπέλτες των πλοίων που είχαν προγραμματισμένα δρομολόγια, με αποτέλεσμα τα πλοία να μην αποπλεύσουν αλλά και να υπάρξουν μικρές αντεγκλήσεις με επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν.Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εκτέλεση των προγραμματισμένων για σήμερα δρομολογίων.

Οι ναυτεργάτες προχώρησαν στον αποκλεισμό του λιμανιού, μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχαν κηρύξει τα σωματεία μηχανικών και κατώτερων πληρωμάτων, μετά από προσφυγή των ακτοπλοϊκών εταιρειών στη Δικαιοσύνη.

Στο λιμάνι παρούσα είναι και η εισαγγελέας Πειραιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί η κυβέρνηση με την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει παράνομη την απεργία των ναυτεργατών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι «η κυβέρνηση ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί», ότι αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης και ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές.

Ads

Πρόσθεσε δε ότι η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, επικυρωμένο και από τους κοινωνικούς αγώνες του Έλληνα πολίτη. «Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη και κρίσιμη εποχή, όπου όλοι οι πολίτες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους» ανέφερε για να συμπληρώσει ότι όπως και να έχει το ζήτημα αφορά στη δικαιοσύνη.