Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι καθηγητές σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 μέχρι 16.00 για την απογευματινή βάρδια, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ.της ΟΛΜΕ.

Ads

Η κινητοποίηση αφορά τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα τη μετατροπή όλων των προσλήψεων αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ σε κανονικές προσλήψεις.

Εν τω μεταξύ, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας που έχουν προσληφθεί μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της χρονιάς, αποφάσισε νωρίτερα η ΔΟΕ για την ερχόμενη Δευτέρα.

“Παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου θα πληρωθούν οι συνάδελφοι, μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κανείς”, τονίζει στην απόφασή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Ads

“Αντίθετα ζητείται από τους συναδέλφους μας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τριτοκοσμικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα (ύψος αμοιβής, τρόπος καταβολής κ.λπ.)”, σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικοί των ΕΣΠΑ απασχολούνται κυρίως στα 800 πιλοτικά ολοήμερα Δημοτικά σχολεία και διδάσκουν ξένες γλώσσες, αισθητική αγωγή και παράλληλη στήριξη και πρόσθετη διδακτική στήριξη. Εκτός από την καθυστέρηση πληρωμών – που οφείλεται στο γεγονός πως τα χρήματα των ΕΣΠΑ εκταμιεύονται δύο φορές τον χρόνο – οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το καθεστώς ωρομίσθιας απασχόλησης στο οποίο καλούνται να υπαχθούν, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα εργαστούν ως αναπληρωτές.