Συνεχίζεται και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, με τις υγειονομικές μονάδες του ιδρύματος να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και να δέχονται μόνο έκτακτα περιστατικά.

Ads

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για συκοφαντία, διασυρμό και διάλυση της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Τα βασικά αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ, είναι, μεταξύ άλλων, η άμεση ανανέωση συμβάσεων έργου όλων των γιατρών των οποίων η σύμβαση έχει λήξει ή λήγει το επόμενο χρονικό διάστημα και η προκήρυξη θέσεων αορίστου χρόνου, η άμεση κάλυψη των αναγκών της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, η αναβάθμιση της περίθαλψης, βελτίωση τηλεφωνικών ραντεβού 184, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, η άμεση λειτουργία β’ υπηρεσιακού συμβουλίου και η υλοποίηση επιστημονικού βαθμολογίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ καταλογίζει αδράνεια στις υπηρεσίες υγείας και στη διοίκηση του ΙΚΑ όσον αφορά τις ανανεώσεις των συμβάσεων των 800 γιατρών με σύμβαση έργου και των 100 οικογενειακών γιατρών και ζητά την πρόσληψη άλλων 500 γιατρών σύμφωνα με την έγκριση και της διυπουργικής επιτροπής (1.400 έργου + 100 οικογενειακοί) για κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει και από την αποχώρηση με συνταξιοδότηση αρκετών γιατρών.

Παράλληλα, εγκαλεί ακόμη τη διοίκηση του Ιδρύματος ότι επιχειρεί την ισοπέδωση του κλάδου δίνοντας στη δημοσιότητα λίστες γιατρών για υπερσυνταγογράφηση με τα αρχικά του ονοματεπώνυμου τους σαν κοινών εγκληματιών.

Ads