Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και δάση σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες, αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Ads

Κατά τη διάρκεια σημερινής που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια και υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρου Μπούφη, εξετάσθηκε ο συντονισμός και η ετοιμότητα των φορέων της δημόσιας διοίκησης και της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την φετινή θερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι γενικοί γραμματείς: Δημόσιας Τάξης, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Πολιτισμού, ενώ με εκπροσώπους τους παρευρέθηκαν οι Γενικές Γραμματείες Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομικών, η ΕΝΑΕ και η ΚΕΔΚΕ . Επιπλέον συμμετείχαν ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.