Με πέντε αποφάσεις του, το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και μεμονωμένων γονέων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η αρχική απόφαση που καθόριζε τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2013 – 2014.

Ads

Σημειώνεται πως τα πειραματικά σχολεία μετονομάστηκαν σε «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» και η εισαγωγή των μαθητών στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου δεν γίνεται πλέον με κλήρωση αλλά με εξετάσεις (τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων) ενώ σύμφωνα με το νέο καθεστώς οι μαθητές των πρότυπων Δημοτικών σχολείων, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πρότυπο Γυμνάσιο θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις ενώ με το παλαιό σύστημα δεν χρειαζόταν να υποβληθούν σε δοκιμασία.
 
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι αιτήσεις των Συλλόγων Γονέων κ.λπ. δεν έχουν πλέον αντικείμενο, καθώς στρέφονται κατά μιας αποφάσεως η οποία έχει αντικατασταθεί.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 18.4.2013 συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι αιτήσεις των Συλλόγων Γονέων κ.λπ. με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η δεύτερη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πειραματικών Σχολείων και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων πριν τις εξετάσεις που θα γίνουν στο τέλος του ερχόμενου μήνα. Η νέα αυτή απόφαση εκδόθηκε στις 12.3.2013 και επαναλαμβάνει κατά βάση την προγενέστερη απόφαση του ίδιου οργάνου.