Στην απέλαση 59 Νιγηριανών στη χώρα τους προχώρησε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ads

«Η επιστροφή των αλλοδαπών σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα, έγινε με ειδική πτήση charter με συνοδεία 130 αστυνομικών. Την αποστολή συνόδευαν επίσης ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια από τη διεύθυνση υγειονομικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Το κόστος της επιχείρησης αυτής ανήλθε στα 229.500 ευρώ, κόστος το οποίο καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν επιστραφεί αεροπορικώς συνολικά 258 αλλοδαποί στη χώρα τους, οι περισσότεροι υπήκοοι της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Νιγηρίας, του Πακιστάν, του Αφγανιστάν και της Συρίας.

Από την πλευρά του, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών σχολιάζει πως «για ευνόητους λόγους», η απέλαση «ανακοινώθηκε από την αστυνομία τελευταία στιγμή έτσι ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Για τους 59 Νιγηριανούς και κάθε μετανάστη ή πρόσφυγα που απελαύνεται, η επιστροφή στην κόλαση της φτώχειας, των πολέμων και των δικτατοριών μπορεί να σημαίνει πολύμηνες φυλακίσεις η ακόμα και θάνατο. Με τις απελάσεις δεν εξαλείφονται οι αιτίες που οδηγούν απελπισμένους ανθρώπους μακριά από τις χώρες τους. Γίνονται για να δίνεται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση διώχνει τους “παράνομους” και για να προκαλούν τεχνητούς ρατσιστικούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους εργάτες. Η μετανάστευση δεν θα σταματήσει με αυτόν τον τρόπο».

Ads