Θύμα εγκληματικών πράξεων εκ μέρους των Ελλήνων συνεταίρων της υποστηρίζει ότι έπεσε η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής αθλητικών ειδών στον κόσμο, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ads

Η εταιρεία κατηγορεί τους αδερφούς Γεώργιος και Αντώνιος Γλου, με τους οποίους η Ρuma ίδρυσε το 2005 ένα jointventure (70% η πολυεθνική και ανά 15% τα δύο αδέλφια), καθώς και τους διευθύνοντες μάνατζερ της κοινοπραξίας, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος και ο οικονομικός διευθυντής της.

«Θα κυνηγήσουμε με κάθε μέσο τους δράστες», δήλωσε στην εφημερίδα «Βήμα» ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ουλφ Σαντιέρ. «Η έρευνα στη θυγατρική της Αθήνας από την εταιρεία Deloitte έβγαλε στο φως ατασθαλίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπεξαίρεση και απιστία. Παραδώσαμε σήμερα στις ελληνικές αρχές τα ευρήματα της έρευνας και κάναμε τη σχετική μήνυση».

Ο εκπρόσωπος βεβαίωσε ότι οι αδελφοί Γλου ήταν ενήμεροι για την πορεία των ερευνών στα βιβλία της ελληνικής θυγατρικής, άφησε όμως ασχολίαστη τη δήλωση του κ. Γεωργίου Γλου σε διεθνές πρακτορείο ότι προσωπικά δεν είχε ιδέα για ατασθαλίες στην Ρuma Ηellas.

Ads

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της Ρuma Ηellas Γ. Γλου δήλωσε ότι δεν ήταν ενήμερος για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο μητρικός γερμανικός όμιλος και ότι δεν αληθεύουν οι εγκληματικές πράξεις που τους καταλογίζουν οι Γερμανοί. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα τοποθετηθεί επισήμως μόλις αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες του ζητήματος.