Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας ανακοίνωσαν οι σιδηροδρομικοί, αντιδρώντας στο πρόγραμμα μετατάξεων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Ads

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) σημειώνει πως ενώ ο νόμος για τον ΟΣΕ, τον οποίο ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, προσδιορίζει σε 2.351 άτομα το πλεονάζον προσωπικό στον οργανισμό και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ η χθεσινή εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών κάνει λόγο για 2.700 άτομα. Η ΠΟΣ σημειώνει πως με αυτές τις μεθοδεύσεις καταργούνται τα 2/3 του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και αποτυπώνεται η έλλειψη “σοβαρή, υπεύθυνης εθνικής πολιτικής πρότασης για το σιδηρόδρομο”.

«Εάν δεν εφαρμοστεί ο νόμος ο ΟΣΕ θα κλείσει», τόνισε ξανά σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, ζητώντας από τους εργαζόμενους να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Για τις μετατάξεις, ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχει ένας νόμος με δεδομένες μετατάξεις 2.351 εργαζομένων, ενώ για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι το κράτος διευκρινίζει τις διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν για να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερες επιλογές. Τέλος, για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ο κ. Ρέππας είπε ότι θα φθάσουν τουλάχιστον στο 30%.

Ads

Στο μεταξύ, με επείγουσα εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, ζητείται απ’ όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, να υποδείξουν μέχρι την Παρασκευή στο υπουργείο τις κενές οργανικές τους θέσεις, ούτως ώστε να καλυφθούν με μεταφορά προσωπικού από τις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η καταγραφή των αναγκών των φορέων θα γίνει σε ειδική εφαρμογή Βάσης Δεδομένων (Access) η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.