«Πισώπλατο άθλιο κτύπημα κατά του πρωθυπουργού», χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, ο οποίος αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «έμμισθο μπρόκερ διεθνών τοκογλύφων». Για «γελοιότητα» και «αθλιότητα» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ads

Στη Βουλή προκλήθηκε ένταση με αφορμή την παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ στον Real FM ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «έμμεσος Broker» κι ότι «τα αδέλφια του πρωθυπουργού είναι μπλεγμένα σε περίεργη χρηματοοικονομική υπόθεση στην οποία είναι μπλεγμένος και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού κ. Μαργέλης, αλλά και το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά».

Για «πισώπλατο άθλιο κτύπημα κατά του πρωθυπουργού», που εντάσσεται στην στοχοποίηση του πρωθυπουργού μέσα από μία εκστρατεία λάσπης από διάφορα κέντρα, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όταν προέρχεται η καταγγελία από τον συγκεκριμένο βουλευτή, παραμένει ερώτημα αν πρέπει κάποιος να τα λάβει σοβαρά υπόψη. Ταυτόχρονα όμως είπε ότι είναι μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, αν θα κρατήσει τον κ. Καμμένο ως βουλευτή της, η ΝΔ.

Ads

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, επανειλημμένως έχει πει ότι «και αδέλφια έχει και συνεργάτες», αλλά «όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι αυτού του πρωθυπουργού μπορεί να αμφισβητηθεί το ήθος κι η εντιμότητα».

«Γελοιότητα» και «αθλιότητα», χαρακτήρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τις δηλώσεις Καμμένου, ο οποίος άσκησε κριτική στη ΝΔ γιατί δεν αποδοκιμάζει τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου. Η απάντηση «ουδέν σχόλιο» που έδωσε πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Μιχελάκης σημαίνει ότι τους αποδέχεται, σημείωσε.

Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για «απέραντη συνομωσιολογία» από τον κ. Καμμένο, που «βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «με την ΝΔ».

Από πλευράς ΝΔ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε πως «μίλησε, ήδη, για το θέμα αυτό ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, ο κ. Κ. Τασούλας. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν». Ο Κ. Τασούλας είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι όσα είπε ο Παν. Καμμένος αποτελούν δική του θέση και όχι του κόμματος.

Διαψεύδει του ισχυρισμούς Καμμένου η εταιρεία IJ PARTNERS SA

«Η εταιρεία IJ PARTNERS SA ποτέ δεν προέβη σε οποιαδήποτε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ κάποιο από τα στελέχη της δεν αγόρασε CDS επί ελληνικών ομολόγων. Ποτέ δεν αγόρασε CDS για λογαριασμό πελατών της. Ποτέ δεν συμβούλευσε αγορά CDS επί ελληνικών ομολόγων», αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τις δηλώσεις Καμμένου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IJ PARTNERS SA, Θεόδωρος Μαργέλλος, έχει επανειλημμένως και δημοσίως λάβει θέση υπέρ της άμεσης κατάργησης των ακαλύπτων CDS, προστίθεται στην ανακοίνωση που καταλήγει αναφέροντας ότι η εταιρία «θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για να προστατεύσει τη φήμη της από κοινούς συκοφάντες».