Παράνομη και παράτυπη χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Tbank, όπου αποφασίστηκε η συγχώνευσή τους, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΤ.

Ads

Το δ.σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του, που έγινε με τηλεδιάσκεψη και με την ελάχιστη δυνατή πλειοψηφία, αποφάσισε την απορρόφηση της TBank μιας τράπεζας που καταλήστεψαν οι βασικοί της μέτοχοι με την ανοχή των εποπτικών αρχών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων του ΤΤ.

Προειδοποιήσαμε με υπόμνημα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποί μας στο δ.σ. (21.6.2011) ότι αυτή η συνεδρίαση είναι παράνομη και παράτυπη. Αγνοώντας τη διαφωνία μας και χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης της TBank, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση μαζί μας, χωρίς business plan, προσθέτουν.

Την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει την απορρόφηση της TBank από το Τ.Τ. παράλληλα προωθεί να «βγάλει στο σφυρί» την κερδοφόρο τράπεζα στην οποία εργαζόμαστε. Η αντιφατική αυτή στάση, γεννά πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς για τους στόχους που υπάρχουν γύρω από την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται περίτρανα πως κρατικοποιούνται οι ζημιές των ιδιωτών και ιδιωτικοποιούνται τα κέρδη του ΤΤ, επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στο ΤΤ και ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Ads