«Ας μην παριστάνει η κυβέρνηση την έκπληκτη και τον εξυγιαντή, γιατί όσο οι ένοπλοι μηχανισμοί διαπαιδαγωγούνται με τις αξίες και τις αρχές της πλουτοκρατίας και του ΝΑΤΟ, τα αντιδραστικά ιδεολογήματα θα ανθούν στις γραμμές τους, είτε εκδηλώνονται ανοιχτά στις παρελάσεις, είτε όχι», σημειώνει, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα ρατσιστικά συνθήματα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, το ΚΚΕ.

Ads

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει το μεμονωμένο περιστατικό, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούσθηκαν. Τέτοιου είδους συμπεριφορές όμως, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το ήθος και την ιστορία του Λιμενικού Σώματος, τα στελέχη του οποίου καθημερινά διακινδυνεύουν την ζωή τους για τη διάσωση ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκεύματος», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας Νικόλαος Δένδιας,

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να στοχοποιεί πότε τους αστυνομικούς, πότε τους ειδικούς φρουρούς, πότε το Λιμενικό, καλό θα ήταν να κοιτάξει να εξασφαλίσει στην Ελλάδα μία ευταξία η οποία έχει χαθεί, θέλουμε να ελπίζουμε όχι δια παντός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης καταδεικνύει κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση ότι αποτελεί «ουρά» του κ. Τσίπρα. Αυτό δεν τον τιμά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με τα ρατσιστικά συνθήματα.