Την διαφωνία της με τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, εκφράζει για μία ακόμα φορά η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την αναφορά στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, χαρακτήρισε το λιγότερο άκομψες τις συστάσεις της έκθεσης του ΔΝΤ και επεσήμανε πως «η ΝΔ δεν στηρίζει μέτρα που οδηγούν την οικονομία σε ύφεση και την κοινωνία σε μαρασμό, αλλά προτείνει το δρόμο της ανάπτυξης που μας βγάζει από την κρίση».

Ads

«Η έκθεση του ΔΝΤ, που χειροκροτεί την κυβέρνηση και την προτρέπει να προχωρήσει με αποφασιστικότητα την πολιτική της, επιβεβαιώνει την ανάγκη να αντεπιτεθεί ο λαός, εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής που έχουν συναποφασίσει στην ΕΕ εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και που τώρα η κυβέρνηση προωθεί πιο γρήγορα αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση», σχολίασε το ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας το απόσπασμα της έκθεσης: «…απογοητευτικό είναι μέχρι τώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, το γεγονός ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν την ευρύτερη στήριξη των άλλων κομμάτων», ο ΛΑΟΣ αναφέρει: «Δυστυχώς οι δανειστές έχουν λόγο. Και στη περίπτωση των δανειστών της χώρας υπό καθεστώς απειλής πτώχευσης η ΤΡΟΪΚΑ παρεμβαίνει. Ανεξαρτήτως της οχλήσεως εκ των λεγομένων τους μπαίνει και θέμα ουσίας. Κάποιοι, λοιπόν, στην προσπάθειά τους για επιθετικό παιχνίδι βγαίνουν “off side”».