Την άνοδο του ΦΠΑ και την αύξηση του κόστους πρώτων υλών επικαλείται ο κλάδος των αρτοποιών, ο οποίος εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει αντιμέτωπος με υψηλότερες τιμές αλεύρων. Διαψεύδει ότι υπάρχει λόγος περαιτέρω αυξήσεων στο ψωμί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ads

Μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των αρτοποιών και των αλευροβιομηχάνων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα τα οποία δικαιολογούν ανατιμήσεις στην αγορά του ψωμιού, πέραν της αύξησης του ΦΠΑ κατά 2%, την οποία όπως είπε οι αρτοποιοί προσπαθούν να απορροφήσουν.

Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του ψωμιού, αναγνώρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μ. Μούσιος, ο οποίος ωστόσο επικαλέστηκε πληροφορίες από τον κλάδο των προμηθευτών ότι έως το τέλος του μήνα θα έχουν σημειωθεί σημαντικές (αδιευκρίνιστο το ύψος) αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων.

Κύκλοι των αλευροβιομηχάνων κάνουν λόγο για αύξηση της τιμής των αλεύρων ανά τόνο από 150 ευρώ το καλοκαίρι στα 320 ευρώ, επικαλούμενοι αυξήσεις στο κόστος των σιτηρών και των μεταφορικών.

Ads