Στην ίδια συνέντευξη στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ», όπου διέψευσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο Θ. Πάγκαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους μετά τον περιορισμό του ελλείμματος κάτω του 3%. «Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το απορρίψουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ads

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι εν λόγω δηλώσεις Πάγκαλου. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνει ότι ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ επισήμανε πως τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους που δεν θέλουν την επιτυχία της κυβέρνησης.

«Είτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου επενδύει στη χρεοκοπία της χώρας, όπως λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για όσους μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, είτε άθελά του ο κ. Πάγκαλος, αποκάλυψε στον ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και το σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό, ή να αποπέμψει άμεσα τον κ. Πάγκαλο ή να πει «όλη την αλήθεια για αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του αποκάλυψε σήμερα, ο κ. Πάγκαλος».

Ads