Την ριζική του διαφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ο εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος αποτελεί την αρχική επιλογή της Κουμουνδούρου για την περιφέρεια Αττικής.

Ads

Ο κ. Μητρόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στο γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος, Σωκράτη Ξυνίδη, και ενώ είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ανάλογες κινήσεις, με κύριο χαρακτηριστικό την αντίθεση στην ασκούμενη πολιτική με βάση το Μνημόνιο, αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες και από άλλα «πράσινα» στελέχη.

Ζητούμενο αποτελούν οι επόμενες κινήσεις της ηγεσίας του ΣΥΝ και τα όρια που η ίδια θα θέσει στην επικείμενη αντιπαράθεση με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής.

Στο μεταξύ, δυνάμεις σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διαφαινόμενη άρνηση του κ. Μανώλη Γλέζου (στην πρόταση της Κουμουνδούρου) να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να λειτουργήσει ενωτικά για το αριστερό συμμαχικό σχήμα (συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την υποψηφιότητα Αλαβάνου), αναζητούν και κάποια τρίτη λύση, με βάση «πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια».

Ads

Πάντως, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να μιλούν για ενδεχόμενη διάσπαση, εκτιμώντας πως ο κ. Μητρόπουλος θα θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος και θα διασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΝ.

Εν μέσω αυτών των διεργασιών, ακολουθεί αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για την Τρίτη έχει αναβάλει την τηλεοπτική παρουσία του στη ΝΕΤ, με την οποία αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο Αλέκος Αλαβάνος.