Με κυβερνητικά μηνύματα ανοίγει και πάλι το μέτωπο μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσης. «Δεν πρόκειται να αποδεχτώ το αίτημα των ιδιοκτητών φορτηγών για 10ετη μεταβατική περίοδο στο σύστημα χορήγησης αδειών», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας.

Ads

Ενημερώνοντας την αρμοδία επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει καιτο άνοιγμα του επαγγέλματος, ο Δημήτρης Ρέππας προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες προχωρήσουν και πάλι «σε στάσεις που αιχμαλωτίζουν την κοινωνία και οδηγούν στην αποδιοργάνωση των οικονομικών λειτουργιών, τότε θα αναλάβει πρωτοβουλία να μηδενίσει τη μεταβατική περίοδο, η οποία σύμφωνα με το προσχέδιο ανέρχεται σε τρία χρόνια».

«Το υφιστάμενο καθεστώς ισχύει επί 35 χρόνια και υποχρέωση της Κυβέρνησης ήταν να το αλλάξει, για να δοθεί το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση στο επάγγελμα, ασφαλώς με προϋποθέσεις, τις οποίες ορίζουμε στο νομοσχέδιο που προωθούμε», τόνισε ο κ. Ρέππας.

Νωρίς το απόγευμα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας. Η αυτοκινητοπομπή βρέθηκε έξω από τη Βουλή, και με κορναρίσματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο και έστειλαν το πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση για τον Σεπτέμβρη.

Ads

Τα κύρια σημεία του νομοσχεδίου είναι η ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα, ο εξορθολογισμός, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών στην χώρα μας, καθώς και η απελευθέρωση του κομίστρου.