Για δεύτερη φορά σε λίγες μόλις ημέρες, η Θάσος κήρυξε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, ακυρώνοντας άλλη μία δράση διανομής τροφίμων μόνο σε Έλληνες κατοίκους του νησιού. Στην Καλαμάτα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της πόλης καταγγέλλουν την έφοδο των Χρυσαυγιτών, παρουσία του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μια μεγάλη αντιρατσιστική πορεία, με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Καβάλας μπήκε στο στόχαστρο της ακροδεξιάς οργάνωσης με αφορμή την παραχώρηση σχολικής αίθουσας σε παιδιά μεταναστών από την Αλβανία για τη φιλοξενία φροντιστηρίου εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας. 

Ads

Νέο μπλόκο στη Θάσο
 
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Έθνους», στο χωριό Παναγία της Θάσου, πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία, περιμένοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν ενημερώσει ότι θα έφταναν στις 16:00 το απόγευμα για προγραμματισμένη διανομή τροφίμων.


 
Κρατώντας πανό με το σύνθημα «Απελάστε τον Φασισμό – Αντίσταση, Αλληλεγγύη», και πλακάτ με αντιναζιστικά συνθήματα έκαναν σαφές πως δεν επιθυμούν την ελεημοσύνη της ακροδεξιάς οργάνωσης. Έχοντας την εμπειρία της περασμένης Κυριακής, όταν κάτοικοι του χωριού Ποταμιά μετέτρεψαν σε φιάσκο αντίστοιχη δράση, τα μέλη της ΧΑ δεν εμφανίστηκαν στο χωριό.

Έφοδος στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Να μην επιχειρήσουν να «πουλήσουν» προστασία ξανά στο νοσηλευτικό ίδρυμα καλεί τους νεοναζί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Καλαμάτας, καταδικάζοντας παράλληλα τη χθεσινή έφοδο της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο παρουσία του βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση και τα επεισόδια που ακολούθησαν.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:  
 
«Έξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία
 
Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.
 
Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο.
 
Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.
 
Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή. Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Όλοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία.
 
Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο.
 
Το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας»
 
Ακροδεξιά παρέλαση στην Καβάλα
 
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Καβάλας Κ.Σιμιτσής, που μπήκε στο στόχαστρο της ακροδεξιάς οργάνωσης με αφορμή την παραχώρηση σχολικής αίθουσας σε παιδιά μεταναστών από την Αλβανία για τη φιλοξενία φροντιστηρίου εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας, ξεκαθάριζε πως θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για παροχής γνώσης σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας.
 
Ο στρατός των μαυροντυμένων μελών της Χρυσής Αυγής, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με το σύνθημα «Έξω οι Ξένοι από την Ελλάδα», παρέλασε το Σάββατο στο κέντρο της Καβάλας για να σταματήσει τη λειτουργία προγράμματος εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας που ξεκίνησε με τη μορφή φροντιστηρίου για παιδιά μεταναστών από τη γειτονική χώρα.
 
«Είμαι περήφανος για την από κοινού απόφαση που ελήφθη και την πολιτική που εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αληθινή παιδεία σε όσους βρίσκονται στο έδαφος της πατρίδας μας, γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», απάντησε χθες ο κ. Σιμιτσής.

Ads

Μεγάλη αντιρατσιστική πορεία στην Ξάνθη
 
Στο μεταξύ, συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία είχε η μεγάλη αντιρατσιστική πορεία του Σαββάτου στην Ξάνθη, η οποία μάλιστα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πορεία όλων των εποχών στην πόλη.