Μιλώντας στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «με τις κλαδικές συμβάσεις, θα μπορούν να επιβάλλονται ακόμη και χειρότερες εργασιακές και μισθολογικές ρυθμίσεις από αυτές που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μέχρι τώρα οι κλαδικές συμβάσεις μπορούσαν μόνο να βελτιώσουν τους όρους της ΕΓΣΣΕ. Από εδώ και στο εξής όμως, οι αλλαγές θα μπορούν να είναι και επί τω χείρω».

Ads

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «με κριτήριο τα εισοδήματα του 2009 η κυβέρνηση εξετάζει και έκτακτη εισφορά για τους ελεύθερους επιχειρηματίες».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε επίσης ότι το όριο απολύσεων θα αυξηθεί στο 4%, ενώ η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης θα καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, Τρίτη, ρύθμιση με την οποία θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ανακαλέσουν τις μαζικές παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει το τελευταίο διάστημα και να βγουν αργότερα στη σύνταξη με τους ίδιους όρους.

Ads