Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καρπενησίου ανακοίνωσε και επίσημα από τον Προυσσό ο Κώστας Μπακογιάννης. Στην ομιλία του τόνισε ότι η υποψηφιότητά του είναι «ανεξάρτητη και υπερκομματική», ενώ εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας ότι «δεν περισσεύει κανείς», καθώς και ότι «ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση».

Ads

«Η ενότητα του νέου Δήμου, η ενότητα των Ευρυτάνων, είναι η προτεραιότητά μου. Ετούτη την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, δεν περισσεύει κανείς. Ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «σε υτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για το Νέο Δήμο Καρπενησίου, την Ευρυτανία και την Ελλάδα η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε εκείνους που επενδύουν στον λαϊκισμό και στον φόβο και σε εκείνους που προτάσσουν τον ορθολογισμό και την ελπίδα. Είναι επιλογή ανάμεσα στην παλαιά λογική του βολέματος, της αδράνειας, της στασιμότητας, και στη νέα που εκφράζει όλους εκείνους που θέλουν να γίνουν αλλαγές για μια Ευρυτανία ισχυρή, δυνατή και περήφανη».

Ακόμα, χαρακτήρισε τον “Καλλικράτη” “άλμα προς τα εμπρός” και “ένα παράθυρο ευκαιρία”. «Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο. Η κοινωνία άλλωστε είναι πολύ μπροστά από την πολιτική. Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη για μια πολιτική αρχών και αξιών», τόνισε.