Αναθεώρηση του προγράμματος εξυγίανσης των ΔΕΚΟ κατά τη σημερινή της επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα από χθες, Δευτέρα, καθώς βάσει του υφιστάμενου σχεδίου τα ελλείμματα δεν θα έχουν εκμηδενιστεί μέχρι το τέλους του έτους.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται «Το Βήμα», η τρόικα διαπίστωσε ότι, παρά τα σημαντικά βήματα εξυγίανσης που έχουν γίνει, τα ελλείμματα δεν θα έχουν μηδενιστεί ως το τέλος του χρόνου, όπως προβλέπει το μάστερ πλαν, που έχει εκπονηθεί για τον ΟΑΣΑ τον ΟΣΕ και την ΤΡΕΝΟΣΕ.

Για το λόγο αυτό, μεταξύ των όλων απαιτήσεων που εγείρει η τρόικα από την κυβέρνηση για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος είναι πλέον και η αναθεώρηση των προγραμμάτων εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό μετά το 2012.

Για το βράδυ της Τρίτης, είχε προγραμματιστεί συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας, που ελέγχουν την ελληνική οικονομία εν όψει της 6ης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης επρόκειτο να τεθούν το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και οι υπερβάσεις στο σκέλος των δαπανών, καθώς στο σκέλος των εσόδων υπάρχουν έως το τέλος του έτους τα έκτακτα φορολογικά μέτρα (π.χ. έκτακτη εισφορά, αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση, κ.λπ.).

Ads

Η συνάντηση, ωστόσο, αναβλήθηκε, λόγω έλλειψης χρόνου, όπως ανακοινώθηκε.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο υπουργείο με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και εκπροσώπους μεγάλων τραπεζών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρευστότητα στην οικονομία και οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.