Αναίρεση κατά του μέρους απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που αθώωνε τον τέως βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο, από τη εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη. Η υπόθεση παραπέμπεται Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και αναμένεται να εξεταστεί πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Για «νέα επιχείρηση αθλιότητας σε βάρος του» έκανε λόγο ο ίδιος ο Π. Μαντούβαλος.

Ads

Ο Π. Μαντούβαλος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, της απόπειρας απάτης, της απόπειρας παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Μαντούβαλος είχε εμπλακεί σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με τον φυγόδικο επιχειρηματία Γ. Μπόλαρη και τον τέως πρόεδρο πρωτοδικών Ε. Καλούση, καθώς και με τους συνεργάτες του τέως βουλευτή δικηγόρους Χ. Χατζηπαναγιώτου και Σωτ. Ντινόπουλου. Οι Μπόλαρης και Καλούσης καταδικάστηκαν, ενώ ο κ. Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθωώθηκαν.

Τέλος, έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η αναίρεση κατά του σκέλους της απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε ο Μαντούβαλος ασκήθηκε εντός της νόμιμης προθεσμίας, η οποία εκπνέει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι ο Ι. Τέντες δεν θα είχε δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση.

Επισημαίνεται ότι ο Π. Μαντούβαλος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά, με την υποστήριξη του ΛαΟΣ. Ο πρόεδρος του ΛαΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, απηύθυνε έκκληση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «ούτε εδώ στην Αθήνα, ούτε στο Βορρά, ή οπουδήποτε αλλού, να κινηθεί η οποιαδήποτε διαδικασία εναντίον υποψηφίου Δημάρχου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Είναι δύο μήνες. Η οποιαδήποτε διαδικασία κινηθεί, θα είναι εκ του πονηρού. Και να καταλάβουν καλά οι συναγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, ότι το “είδος Σανιδά” έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ζημιώνουν και τους θεσμούς και τη σοβαρότητα της πολιτικής όταν δημιουργούνται τέτοια μισόλογα».

Ads

Η ανακοίνωση της απόφασης του Ι. Τέντε έγινε μόλις τρεις ώρες μετά την έκκληση του προέδρου του ΛαΟΣ προς τη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας, ο Π. Μαντούβαλος χαρακτήρισε την εξέλιξη ως μια απόπειρα να ανακοπεί η δυναμική, «που έχει η κίνηση με την οποία κατεβαίνει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές». Προσθέτει επίσης πως τις τελευταίες ημέρες, μέσα από blogs, επιχειρείται για μία ακόμα φορά η κατασυκοφάντησή του.

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα επιχείρηση αθλιότητας. Προαναγγέλλεται η αναίρεση της αθωωτικής απόφασης, η λάσπη μπαίνει ξανά μπροστά στον ανεμιστήρα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν πλέον όρια στο μίσος , στην εμπάθεια και στη συκοφαντία» υπογραμμίζει και δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά.