Να ανακαλέσει την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών της μέσης εκπαίδευσης καλεί η ΠΟΣΔΕΠ το υπουργείο Παιδείας, προτείνοντας επίσης να τους καλέσει σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα γίνει με άνεση χρόνου αμέσως μετά τις Πανελλαδικές.

Ads

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει την ανάγκη απρόσκοπτης διενέργειας των εξετάσεων μέχρι το τέλος, χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη τη στάση των καθηγητών, ενώ σε ό,τι αφορά την αύξηση των εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου, κατηγορεί το υπουργείο ότι άνοιξε το ζήτημα με εκβιαστική μεθοδολογία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
 
Τονίζει πως «από τώρα μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχει ένα ικανός χρόνος, μέσα στον οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένας νηφάλιος και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των Λειτουργών της Μέσης Εκπαίδευσης και του υπουργείου Παιδείας, με τον οποίο είναι δυνατόν να αναζητηθούν λύσεις βιώσιμες, λογικές και ουσιαστικές μακριά από τη λογική των συγκρούσεων».
 
Με την ευκαιρία αυτή η ΠΟΣΔΕΠ επαναλαμβάνει την ανάγκη για την αναβάθμιση των σπουδών στο Λύκειο, με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου και την περαιτέρω βελτίωση του συστήματος των εισαγωγικών εξετάσεων.