Για σενάρια εκτροπής και αλλοίωση της λαϊκής εντολής, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας το απόγευμα τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του, αναφερόμενος στις συζητήσεις για «κυβέρνηση προθύμων», ενώ απαντώντας και στο θέμα της λεγόμενης κυβέρνησης τεχνοκρατών είπε ότι «δεν φθάνει που παρέδωσαν την οικονομία στους τραπεζίτες, πάνε να παραδώσουν και την λαϊκή εντολή».

Ads

Δεδομένου ότι η χώρα διέρχεται μείζονα πολιτική κρίση εξαιτίας της πολιτικής του Μνημονίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι χωρίς τη λαϊκή συναίνεση τίποτα δεν μπορεί να συμβεί και η σημερινή κυβέρνηση δεν διαθέτει τη λαϊκή συναίνεση.

«Η κυβέρνηση κινδυνολογεί συνεχώς, ψεύδεται και εκβιάζει τον λαό» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και άλλα στη συνέχεια.

Ειδικότερα για τον πρωθυπουργό, είπε ότι είναι «ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός που δεν μπορεί και δεν θέλει να σηκώσει το ανάστημα και να διαπραγματευθεί».

Ads

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε την ανάγκη, οι δυνάμεις της αριστεράς να αναζητήσουν όσα τους ενώνουν, ενώ σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην κοινωνία για πλατύτερη συμμαχία, ανοιχτός στα νέα κινήματα, αλλά και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ .

Στη συνεδρίαση κατέθεσε κείμενο το Αριστερό Ρεύμα, η ισχυρότερη τάση του ΣΥΝ, το οποίο υπό τον τίτλο «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν πουλάμε, δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», τάσσεται υπέρ της συνολικής διαγραφής του ελληνικού χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους και επαναδιαπραγμάτευση του υπολοίπου, προκειμένου στη συνέχεια η χώρα να ακολουθήσει μια νέα προοδευτική ανορθωτική πορεία.