Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια δοκιμασία, δεν έχουμε διάσπαση, και ενδεχομένως έχουμε μια διπλή κάθοδο από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος σε πρωϊνή εκπομπή. Παράλληλα υποστήριξε ότι το συμμαχικό σχήμα απλά διέρχεται κρίση και εξέφρασε τη διαφωνία του με την επιλογή του Αλέξη Μητρόπουλου ως υποψηφίου στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ads

Σε πρωινή εκπομπή του Σκάι εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο Αλέκος Αλαβάνος, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό «Ελεύθερη Αττική». Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε πως «εάν η δική μας προσπάθεια έχει αποτέλεσμα, αυτό θα τεθεί στο τραπέζι προς αξιοποίηση» καθώς και ότι «κάθε πλευρά θα κριθεί από την πολιτική και τις προτάσεις της».

Ο κ. Αλαβάνος, είπε πως υπάρχει πρόβλημα με τον Αλέξη Μητρόπουλο από τη στιγμή που είναι μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ενώ παράλληλα λέει πως δεν έχει πρόβλημα με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Ο κ. Αλαβάνος επισήμανε πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει ενώ σημείωσε πως το θέμα δεν είναι να συντηρήσουμε το πολιτικό σύστημα αλλά να το αλλάξουμε και να πείσουμε τον κόσμο ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο. «Είμαστε σε καθεστώς κατάρρευσης της λαϊκής κυριαρχίας” είπε ο κ. Αλαβάνος προσθέτοντας ότι έχουμε μια κυβέρνηση που βγήκε με άλλο πρόγραμμα και εφαρμόζει κάτι τελείως διαφορετικό». «Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ads

Ακόμη ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στις περιφερειακές εκλογές είπε ότι πρέπει να υπάρχουν προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και διαφώνησε με την έννοια της δημοσκόπησης που πολλοί τούς προσδίδουν. Αρνήθηκε δε να απαντήσει στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν μετάνιωσε για την επιλογή Τσίπρα, λέγοντας πως αρνείται να μπει σε επικρίσεις και πως δεν προσωποποιούνται τα ζητήματα.

Επισήμανε πάντως πως ένας λόγος διαφωνίας του με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η απομάκρυνση της Αριστεράς από τη νεολαία. Ακόμη ο κ. Αλαβάνος άσκησε κριτική στην αριστερά λέγοντας πως βρίσκεται σε αποδόμηση και απαξίωση και πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, «ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».