Κατάληψη πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, στην Πειραιώς, μέλη του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με το ρ/σ Σκάι. Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ στις 14:30 με τον Ανδρέα Λοβέρδο αναβλήθηκε, μετά από την απόφαση της ΔΑΚΕ να μην προσέλθει.

Ads

«Σήμερα η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΑΣ και Αυτόνομη Παρέμβαση, στέρησαν από τη ΓΣΕΕ την απαιτούμενη απαρτία, προκειμένου η διοίκησή της να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η μη πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη, γιατί στην ημερήσια διάταξη είχαν ενταχθεί τα θέματα του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων. Σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση που ως Υπουργείο είχαμε, η άρνηση των ανωτέρω παρατάξεων αφορά και τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους της Ε.Ε. , της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η οποία ως φαίνεται, δεν θα πραγματοποιηθεί» δήλωσε για την ακύρωση της συνάντησης με τη ΓΣΕΕ, ο κ. Λοβέρδος.

«Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να αγνοεί την τραγικότητα των περιστάσεων, στις οποίες έχει βρεθεί η χώρα. Η εθνική και κοινωνική συνεννόηση ακόμη και επί διαφωνιών είναι το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα για να βγει από την κρίση. Όποιος διασπά την ενότητα αυτή, ας αναλάβει και τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε σχετικά ότι «Σήμερα δεν προσήλθαμε στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς διαμορφώθηκε πλειοψηφία, η οποία θεώρησε ότι μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και των συνεντεύξεων – ανακοινώσεων που έχουν γίνει, δεν υπάρχει λόγος συνάντησης. Αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν γιατί θέτουν στο στόχαστρο των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Με βάση αυτό θα συγκαλέσω αύριο Τρίτη 25/4/2010 την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας και θα εισηγηθώ την πραγματοποίηση απεργιών στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Ads

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ κάλεσε του εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση το Σάββατο 1η Μαΐου 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, τονίζοντας ότι «η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε θέση μάχης και αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών τους δικαιωμάτων, που έχουν μπει πλέον στην κλίνη του προκρούστη των περικοπών».