Δύο άντρες, 25 και 26 ετών, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και ετοίμαζαν εμπρηστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Περιστέρι.

Ads

Οι νεαροί επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν πάνω τους υλικά για την κατασκευή μολότοφ και συγκεκριμένα ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, τρία άδεια μπουκάλια μπύρας και στουπιά. Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε, εκτός των άλλων, ένα μπιτόνι των 20 λίτρων γεμάτο βενζίνη.

Οι ίδιοι ανακρινόμενοι ομολόγησαν ότι είχαν τα υλικά με σκοπό να προβούν σε εμπρηστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν ότι στόχος τους ήταν πιθανότατα λατρευτικοί χώροι αλλοδαπών (εβραϊκή συναγωγή ή ανεπίσημα τζαμιά μουσουλμάνων).

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες δεν έχουν προσαχθεί στο παρελθόν για παρόμοιες ή άλλες ενέργειες και δεν είναι επίσημα οργανωμένοι σε κάποια ακροδεξιά οργάνωση, αλλά από την έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι κινούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η κρατική ασφάλεια, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης ξέσπασε στις αποθήκες του κεντρικού σταθμού αυτοκινήτων του Ναυτικού στο Βοτανικό πυρκαγιά, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ύποπτη από αναλυτές που παρακολουθούν την διαμάχη για το χτίσιμο τζαμιού στην Αθήνα, καθώς και τις κινήσεις στο χώρο της ακροδεξιάς. Στο χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά, ο οποίος ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει αποφασιστεί να χτιστεί το τζαμί.