Χιόνια, βροχές, τσουχτερό κρύο και ισχυροί βοριάδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για το Σαββατοκύριακο. Το πρωί, μάλιστα, χιόνισε στην Πάρνηθα, όπου απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το τελεφερίκ και πάνω, και στην Πεντέλη.

Ads

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορα οδικά σημεία του νομού Τρικάλων. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, αναγκαία είναι η χρήση αλυσίδων στην Ε.Ε. Τρικάλων-Άρτας από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 75ο χιλιόμετρο (γέφυρα Αλεξίου). Επίσης στην επαρχιακή οδό Πύλης-Μεσοχώρας, από το 4ο χιλιόμετρο (γέφυρα Πύλης) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα). Αναγκαία είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των ορεινών δήμων Πινδέων, Αιθήκων και Κλεινοβού, όπως και στη διευρυμένη κοινότητα Νεράϊδας, Ασπροποτάμου, Καστανιάς και Τυμφαίων. Το ύψος του χιονιού φτάνει στα 25 με 30 εκατοστά, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται και τα οχήματα σε πολλά σημεία του ορεινού όγκου του Νομού Καρδίτσας λόγω χιονοπτώσεων και παγετού.

Συγκεκριμένα αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου – Πετρίλου (9ο έως 30ο χιλ.), Μουζακίου – Άρτας (9ο έως 35ο χιλ.), Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.), Καρδίτσας – Λουτρά Σμοκόβου – Ρεντίνας (22ο έως 62ο χιλ.), Καρδίτσας – Φράγματος Νικολάου Πλαστήρα (από το 10ο χιλ.) καθώς και στο οδικό τμήμα περιφερειακά της λίμνης Πλαστήρα.

Ads

Η χιονόπτωση συνεχίζεται με το ύψος του χιονιού να κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά. Αποκλεισμένα χωριά δεν υπάρχουν ενώ έχουν αναφερθεί προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε Μεσενικόλα και Καροπλέσι.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στους δρόμους του Ρεθύμνου από την κακοκαιρία. Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας ανακοινώθηκε ότι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν έχει κλείσει ο δρόμος από Αγία Φωτεινή προς Γερακάρι στο ύψος του Μέρωνα κοντά στο Νεκροταφείο.

Ο δρόμος δεν προβλέπεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία νωρίτερα από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Συνιστάται προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς ΙΧ ενώ απαγορεύεται η διέλευση λεωφορείων και μεγάλων οχημάτων από το συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Επιπλέον με σημερινή απόφαση του Νομάρχη απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών και μεγάλων οχημάτων στη επαρχιακή οδό 22 «Πλατανές – Κυριάννα – Ιερά Μονή Αρκαδίου» στο 15, 20 χιλιόμετρο μέχρι και την εκεί αποκατάσταση των ζημιών, που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης παρά τη χιονόπτωση ενώ έχει ανοίξει ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη, που έκλεισε κάποιες ώρες από την Τροχαία για προληπτικούς λόγους.

Οι επιχειρήσεις αποχιονισμού ήταν συνεχείς στις οδούς Άγιος Βασίλειος- Χορτιάτης, Περιφερειακή-Ρετζίκι-Παπανικολάου-Πανόραμα, Θεσσαλονίκη-Εξοχή μέσω Φιλιππείου, Θεσσαλονίκη-Ωραιόκαστρο-Μελισσοχώρι.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΘ, από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα χιονόπτωσης θα είναι σε ύφεση ενώ τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή αναμένονται ανάλογα φαινόμενα στις ανατολικές περιοχές του νομού.