«Δεν τα καταφέραμε όπως έπρεπε, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε και λυπάμαι που αρχηγοί κομμάτων, πρωθυπουργοί, οικονομικά επιτελεία δεν έκατσαν κάτω να κάνουν απλά πραγματάκια που κάνει ο κάθε οικογενειάρχης», δήλωσε (ρ/ς ΕΡΑ), ασκώντας κριτική στις κυβερνήσεις Καραμανλή, ο τέως αντιπρόεδρος της Bουλής, Γιώργος Σούρλας.

Ads

«Φτάσαμε σε ένα σημείο, όχι στο χείλος του γκρεμού, είμαστε στον γκρεμό, έχουμε πέσει, τώρα όλα τα άλλα είναι παραμύθια», συμπλήρωσε. «Πολύ καλοί καθηγητές στα αμφιθέατρα τα καταφέρνουν καλά, αλλά φαίνεται όμως στην οικονομία δεν τα κατάφεραν καλά», σημείωσε, προφανώς αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.

H κριτική που άσκησε ο κ.Σούρλας έρχεται σε αντίθεση με την επιλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να είναι προσεκτικός σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

ΝΔ, ΛΑΟΣ και… στη μέση ο Αβέρωφ

Η κίνηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, να τελέσει τρισάγιο στο Α΄ Νεκροταφείο για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ευάγγελου Αβέρωφ -ο οποίος φέρεται ως «πολιτικός μέντορας» του κ. Αντώνη Σαμαρά- κλιμάκωσε την ένταση στις σχέσεις του κόμματος με τη ΝΔ.

Ads

Απέναντι σε ανάλογες κινήσεις από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά στη λογική: «Η ιδεολογική μας υπεροχή είναι ο μόνος οδηγός».