Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «υπουργός express service», στο οποίο γίνεται λόγος για διαγραφή χρεών του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας οδικής βοήθειας Express Service.

Ads

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, έχει αποστείλει δύο εξώδικα στον κ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια απάντησης που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με «την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη».

Προστίθεται ότι στο δημοσίευμα, «η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας Εξπρές Σέρβις Α.Ε.».

Κατά το υπουργείο η εφημερίδα «δημοσιεύει εσκεμμένα αποσπασματικές πληροφορίες, αποκρύπτοντας ουσιαστικά στοιχεία, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντάς τα, παρέχοντας εν τέλει ψευδείς πληροφορίες, προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Ads

«Αυτονόητο είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση», καταλήγει η ανακοίνωση.