Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε στην απεργιακή εκδήλωση στην Αθήνα, η παρουσία μιας ομάδας περίπου 50-100 πολιτών στην πλατεία Συντάγματας. Η ομάδα αυτή περίμενε την πορεία να φτάσει στην πλατεία κρατώντας σημαίες που έμοιαζαν με αυτές της ΓΣΕΕ. χωρίς όμως να είναι ίδιες.

Ads

Οταν η πορεία έφτασε στην πλατεία,οι οι ίδιοι άνθρωποι άρχισαν να βρίζουν την ΓΣΕΕ(«που είναι η γαμ…η ΓΣΕΕ») φωνάζοντας συγχρόνως το σύνθημα «Να καεί να καεί το μπ.. η Βουλή» και επιχείρησαν να επιτεθούν εναντίον του Κοινοβουλίου. Αντίθετα όμως με όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα όταν πολλοί διαδηλωτές ιδίως από το μπλόκ του ΠΑΜΕ, πήραν μέρος στην επίθεση, αυτή την φορά ελάχιστοι από όσους συμμετείχαν στην πορεία τους ακολούθησαν και το μικροεπεισόδιο που δημιουργήθηκε στα σκαλοπάτια του Αγνωσστου Στρατιώτη σταμάτησε σύντομα.

Σημειώνεται ότι, παρ ότι πολυπληθείς, οι σημερινές εκδηλώσεις συγκέντρωσαν λιγότερο κόσμο απ αυτές της προηγούμενης εβδομάδας, Η μικρότερη συμμετοχή αποδίδεται στον απόηχο της προηγούμενης εβδομάδας που σημαδεύτηκε από την τραγωδία στην Marfin και την δολοφονία των τριών υπαλλήλων της.