Την ανάγκη ισχυρής νομικής βάσης για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ads

 
Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι το σχετικό πόρισμα έχει ήδη προωθηθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.  «Εφόσον είναι να προχωρήσουμε, θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
 
Η πολιτική βάση είναι δεδομένη, είπε, η κυβέρνηση προώθησε – ως όφειλε- το θέμα και πλέον «περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους», η οποία όπως εκτίμησε, δεν θα αργήσει, «για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε και την ικανοποίηση του για την απαντητική επιστολή του κ. Αβραμόπουλου προς τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
«Η αρχή της έντιμης  διπλωματίας μετράει, αποδίδει.  Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι εννοεί ο άλλος και η ειλικρίνεια, όσο και αν δεν συμβιβάζεται με την έννοια της διπλωματίας, τελικά φέρνει αποτελέσματα», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών για να σημειώσει επίσης, ότι σιγά-σιγά ανατάσσεται η θέση της χώρας μας στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον, το οποίο βρίσκεται σε φάση ρευστότητας και μεγάλων αλλαγών.
 
«Για όλα αυτά» συμπλήρωσε «έχουμε στοχευμένη πολιτική και έχουμε κάνει βήματα μπροστά».