Προς το Ηράκλειο κατευθύνεται το πλοίο Τζουλιάνο του Στόλου της Ελευθερίας II μετά από σειρά εμποδίων που αντιμετώπισε στα Χανιά, όπου δεν του επετράπη η είσοδος στο λιμάνι. Ο Σουηδός βουλευτής, που μετέβη μαζί με τον κυβερνήτη του σκάφους εχθές στην πόλη των Χανίων λόγω αδιαθεσίας, είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ανεφέρει πως καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη τον παρακολουθούσαν από το λιμενικό. Όσον αφορά το γαλλικό πλοίο Al-Karama, εξασφάλισε εχθές άδεια απόπλου για τη Ρόδο, ωστόσο λόγω καιρού και προμηθειών για το πλοίο βρίσκεται ακόμα ανοιχτά της Σητείας.

Ads

Μετά από παραμονή περίπου ενός 24ωρου στα Χανιά, το Τζουλιάνο σήμερα αναχώρησε για το Ηράκλειο. Αρχικά, το λιμενικό του πρότεινε ως προορισμό τη Σούδα, πρόταση την οποία αρνήθηκε ο κυβερνήτης και οι επιβαίνοντες του σκάφους.

Όπως ανέφερε ο καπετάνιος στο tvxs.gr, οι λιμενικές αρχές δεν τους άφηναν να μπουν στο λιμάνι με την πρόφαση ότι δεν υπήρχε χώρος για το σκάφος, ενώ δυσκολίες αντιμετώπισαν και με τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα, λόγος για τον οποίο το Τζουλιάνο είχε αγκυροβολήσει στα Χανιά. Ο κυβερνήτης, καταγγέλλει ως παράνομη την απαγόρευση του Λιμεναρχείου Χανιών.

Ο Σουηδός βουλευτής, επιβαίνων στο πλοίο, που εχθές αισθάνθηκε αδιαθεσία και μαζί με τον κυβερνήτη επισκέφθηκε την πόλη των Χανίων αναφέρει πως σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή τον παρακολουθούσαν από το λιμενικό. Όταν κατήγγειλε το γεγονός στο Λιμεναρχείο υποδεικνύοντας μάλιστα συγκεκριμένα ποιο άτομο τον παρακολουθούσε, οι αρμόδιοι του απάντησαν πως το έκαναν για την προστασία του.

Ads

Ο επιβαίνων Παναγιώτης Πολίτης, περιγράφει σε βίντεο τα χθεσινά γεγονότα δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες:

Το γαλλικό Dignite-Al Karama πήρε άδεια απόπλου για τη Ρόδο τελικά. Λόγω καιρικών συνθηκών και προετοιμασιών του σκάφους με προμήθειες βρίσκεται ακόμη αγκυροβολημένο έξω από τη Σητεία.