Στο σπίτι του στο Μονάχο βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες σύμφωνα με το Σκάι, το πρώην στέλεχος της γερμανικής Siemens, Φόλκερ Γιουνγκ.

Ads

Σύμφωνα με το περιοδικό «Spiegel», που πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, το πρώην στέλεχος της γερμανικής Siemens Φόλκερ Γιουνγκ, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα μετά την απόρριψη αυτή την εβδομάδα από εισαγγελέα και ανακριτή της αίτησης του να αρθεί ο κατ΄οίκον περιορισμός στο σπίτί του στην Πάρο.

Ο Γιουνγκ που ήταν υπεύθυνος της Siemens στην Ελλάδα έως το 2003, και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου, κατηγορείται για συνεργεία σε δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε ό,τι αφορά την υπογραφή και υλοποίηση της σύμβασης με τον ΟΤΕ το 1997.

Το βράδυ του Σαββάτου η Ν.Δ. με δήλωση του Αν. Νεράντζη, υπεύθυνου του τομέα πολιτικής ευθύνης, επισημαίνει κυβερνητικές ευθύνες. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ads

«Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι ο Φόλκερ Γιουνγκ, επικεφαλής για πολλά χρόνια της Siemens στην Ελλάδα, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίες από κοινού, κατά του οποίου υφίσταται ενεργός όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, διέφυγε προ ημερών στο εξωτερικό και βρίσκεται ακόμη εκεί. Ερωτάται η Κυβέρνηση: Εάν είχε λάβει μέτρα και ποια, προκειμένου να τηρηθεί ο όρος απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα, εκ μέρους του ανωτέρω. Και δεύτερον γιατί, επί τόσες ημέρες δε φρόντισε να εκδοθεί κατ΄ αυτού ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως. Κατά τα λοιπά, η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δήθεν επιθυμεί ζωηρά τη διαλεύκανση του σκανδάλου Siemens, στο οποίο έχουν αποδεδειγμένα αναμειχθεί ανώτατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: Σκάι