Την πρώτη ευρεία σύσκεψη, για την αξιοποίηση και ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση, πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με τη συμμετοχή των γενικών και ειδικών γραμματέων όλων των υπουργείων. Ο κ. Ραγκούσης, αμέσως μετά τη σύσκεψη, δήλωσε ότι προχωρά με σταθερά βήματα η ορθολογική αξιοποίηση και ουσιαστική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Ads

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου περιλαμβάνεται κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, εξυγίανση των ιδιαίτερα ελλειμματικών ΔΕΚΟ και το νέο μισθολόγιο από το οποίο θα κοπούν τα ειδικά επιδόματα και θα συνδεθούν οι αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων με την παραγωγικότητα.

Επιπλέον, αναμένονται 30.000 μετατάξεις προσωπικού.

Με τις μετατάξεις από υπηρεσίες και φορείς, που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα, δεν έχουν ιδιαίτερο αντικείμενο εργασίας, ή είναι υπερφορτωμένες από προσωπικό, στοχεύεται η ενδυνάμωση με προσωπικό υπηρεσιών, που εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες.

Ads

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 και εκτός των μετατάξεων του «Καλλικράτη» αναμένεται να μετακινηθούν 15.000 υπάλληλοι από το κλείσιμο ή τη συγχώνευση 4.000 ΝΠΔΔ και δημοτικών επιχειρήσεων, 4.000 υπάλληλοι που εργάζονται στα περιφερειακά ταμεία και στις διευθύνσεις των ΕΣΠΑ, 5.000 υπάλληλοι από τις ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ΟΣΕ, καθώς και 1.500 από το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών, που θα καταργηθούν.