Έγγραφη εντολή στους πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Καποδιστριακού έστειλε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ζητώντας να διερευνήσουν καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του για λογοκλοπή.

Ads

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», στην περίπτωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου το θέμα έθεσαν εκπρόσωποι φοιτητών στη Σύγκλητο, ενώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έγινε σχετική καταγγελία από έναν καθηγητή, μέλος ΔΕΠ του ιδρύματος.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπως δήλωσε ο πρύτανης στην εφημερίδα, η υπόθεση έχει κλείσει. Πρόκειται για ένα φοιτητή που έκανε διδακτορικό το 2008 στο ΟΠΑ και στην εισαγωγή του συμπειέλαβε μέρος αδημοσίευτης διατριβής ενός Αυστραλιανού φοιτητή. Η λογοκλοπή αποκαλύφθηκε το 2010, ερευνήθηκε και επιβλήθηκε παραδειγματική τιμωρία με μείωση της βαθμολογίας από δέκα σε πέντε.

Σημειώνεται πάντως ότι είναι η πρώτη παρέμβαση από την πλευρά του υπουργείου για το φαινόμενο της λογοκλοπής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνέχεια καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ περισσότερες.

Ads