Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν σήμερα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και ειδικότερα για τη νέα περαίωση.

Ads

Για μέτρα που συμβάλλουν στην εξόντωση των μικρομεσαίων και στην εξαθλίωση των εργαζομένων έκανε λόγο το ΚΚΕ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση και τη ΝΔ ότι «συναγωνίζονται για το ποιος προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν εξάγει νόμιμα αμύθητα κεφάλαια στο εξωτερικό».

Η ρύθμιση για νέα περαίωση «αποτελειώνει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής. Οι συνεπείς φορολογούμενοι για άλλη μια φορά θα αισθανθούν κορόιδα, ενώ οι κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες θα επιβραβευτούν, καθαρίζοντας με λίγα. Όσο για το μεγάλο κεφάλαιο παραμένει στο απυρόβλητο», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «την εικόνα της πλήρους διάλυσης και απαξίωσης των κρατικών μηχανισμών και του δημόσιου τομέα, στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού, συμπληρώνει η ιδιωτικοποίηση των εφοριών μέσω της ανάθεσης του έργου τους σε ιδιώτες».

Ads

Η Δημοκρατική Αριστερά, πάλι, επισήμανε πως «μιας περαιώσεως πόσες άραγε έπονται;» γαι να προσθέσει ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε κινήσεις πανικού μετά την υστέρηση εσόδων κατά 3,4 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2011. «Πριν τελειώσει η τελευταία περαίωση, που θα ήταν όντως η τελευταία σύμφωνα με τις απόλυτες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, εξήγγειλαν τη νέα τελευταία περαίωση» συμπληρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. «Άραγε τα κυβερνητικά επιτελεία τα απασχολεί καθόλου η εικόνα του φορολογικού μηχανισμού προς τους συνεπείς φορολογούμενους;».

«Η κυβέρνηση με την επαναφορά και τη διεύρυνση της περαίωσης ‘βγάζει δίσκο’ αντί να δουλέψει, για να αποκτήσει η χώρα αποτελεσματικό μηχανισμό είσπραξης εσόδων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να μαζευτούν έσοδα με αναδρομικές και άδικες φοροεπιδρομές».