Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου, έξω από το εστιατόριο BANQUET της Θεσσαλονίκης, όταν μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στον εργαζόμενο Βαγγέλη Κιτσώνη συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα για να διαμαρτυρηθούν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εργοδοσία του καταστήματος παρουσία δικηγόρου αλλά και εργαζόμενων στο εστιατόριο του διαπληκτίστηκε με μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης στον εργαζόμενο Βαγγέλη Κιτσώνη, αλλά και με τους αλληλέγγυους εργαζόμενους στον απολυμένο Κιτσώνη,για να ηρεμήσουν τα πνέυματα μόνο όταν στο σημείο έσπευσε ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού και ένα μελος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ads

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Γεράσιμος Φιώρος, κάλεσε τους αλληλέγγυους εργαζόμενους σε διαπραγματεύσεις, αποκλείοντας ωστόσο την παρουσία του απολυμένου Βαγγέλη Κιτσώνη σε αυτές, για να λάβει την απάντηση ότι ή θα τους αντιμετωπίσει όλους μαζί ή κανέναν. Απάντηση του καταστηματάρχη ήταν το να κλείσει το μαγαζί, για άγνωστο διάστημα.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο BANQUET και η επιτροπή αλληλεγγύης αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις και δράσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα:

1. Σήμερα οι εργαζόμενοι θα καταφύγουν στην επιθεώρηση εργασία για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους του πρώτου 15μέρου του Μάη καθώς και για να καταγγείλουν το κλείσιμο του μαγαζιού

Ads

2. Θα ελεγχθεί ποια άλλα καταστήματα έχουν οι συγκεκριμένοι εργοδότες, ώστε να επεκταθεί η πίεση και προς αυτά αν είναι δυνατόν

3. Τη Δευτέρα 17/5 στις 7μμ στο εργατικό κέντρο θα μοιραστεί υλικό (αφίσα, κείμενο, τρικάκια) σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις δράσεις και κινητοποιήσεις.

4. Την Τρίτη 18/5 στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τους εργαζόμενους στο εργατικό κέντρο.

5. Την Τρίτη 18/5 στις 9μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το μαγαζί με προοπτική να γίνει πορεία σαν αυτή του Σαββάτου. Προσυγκέντρωση Μητροπόλεως με Ναυαρίνου (λίγο πάνω από το μαγαζί).

6. Την Πέμπτη 20/5 Στην απεργία το μπλοκ της επιτροπής αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει ενημέρωση ώστε να μαζευτούν λεφτά για το ταμείο οικονομικής στήριξης στους εργαζόμενους στο BANQUET.

7. Την Πέμπτη 20/5 από τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία οικονομικης ενίσχυσης και αλληλεγγύης μπροστά στο πολυτεχνείο του ΑΠΘ.