Ads

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν καθηγητές και διορίστοι εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αδιόριστους καθηγητές και επιτυχόντες ΑΣΕΠ και δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου και πιο συγκεκριμένα με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου αλλά δεν έγιναν δεκτοί. Την ώρα που προσπάθησαν να περάσουν μέσα στο χώρο του υπουργείου, δέχτηκαν επίθεση από μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννης Πανάρετος, κατέβηκε από το υπουργείο και συνομίλησε με τους διαδηλωτές οι οποίοι του εξέθεσαν τα αιτήματά τους, ζητώντας επιμόνως συνάντηση με την υπουργό Παιδείας. Τελικά αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων πραγματοποιήσε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας,Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Από τη συνάντηση δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, καθώς η απάντηση της ηγεσίας ήταν ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να ακολουθήσει το πρόγραμμα σταθερότητας. Όπως είναι γνωστό το μνημόνιο υπαγορεύει τη μείωση των προσλήψεων στο μισό για τη φετινή χρονιά.

Ads

Από την άλλη πλευρά οι εκπαιδευτικοί ζητούν να διοριστούν όλοι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, να μη λήξει καμία σύμβαση και να καταργηθεί ο θεσμός των ωρομισθίων. Υπενθυμίζεται ότι χθες, το υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών, για την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Υποσχόμαστε στο υπουργείο ένα θερμό φθινόπωρο. Οι απαντήσεις μας ξεκινούν από σήμερα» δήλωσαν οι εκπαιδευτικοί κατά την έξοδό τους από το υπουργείο.

Δείτε επίσης: «Δεν επαναφέρεται η βάση του 10»